Marknad | 11 nov 2022

Swegon köper italiensk tillverkare av luftbehandlingsaggregat

Swegon Group AB har förvärvat italienska tillverkaren av luftbehandlingsaggregat Samp S.p.A. Bolaget grundades 1969 och har 90 anställda med huvudkontor och produktion i Concorezzo utanför Milano.

Swegon köper italiensk tillverkare av luftbehandlingsaggregat
Swegon köper den italienska tillverkaren av luftbehandlingsaggregat Samp S.p.A. Foto: Samp S.p.A.

Samp är en tillverkare av modulaggregat och ett av de ledande varumärkena i Italien när det gäller luftbehandlingsaggregat. Samp erbjuder aggregat för flera olika segment, till exempel kontorsverksamhet, hotellnäring, sjöfart samt livsmedels-, fordons- och läkemedelsindustrin.

Nettoomsättningen 2021 uppgick till 26 miljoner euro.

– Samp är en välrenommerad tillverkare av luftbehandlingsaggregat känd för sin höga produktkvalitet. Vi upplever en ökad efterfrågan på specialiserade luftbehandlingslösningar och Samp är en bra matchning för att vi ska kunna utöka vår verksamhet med modulaggregat. Förvärvet ger oss inte bara en betydligt starkare position på den italienska marknaden utan också en solid tillverkningsbas av modulaggregat för södra Europa, säger Andreas Örje Wellstam, vd för Swegon Group.

– Vi är mycket stolta över att bli en del av Swegon Group. Vi delar samma värderingar och fokuserar båda på att leverera pålitliga kvalitetsprodukter. Våra modulaggregat blir ett bra komplement till Swegons befintliga portfölj och gör att vi kan ta oss an ännu fler projekt. Tillsammans får vi ett mycket konkurrenskraftigt erbjudande,, säger Gianluigi Sala, medgrundare av Samp.

Källa: Latour

Publicerad 11 november 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.