Förvärv | 25 aug 2022

Swegon köper ABC Ventilationsprodukter

Från och med första september är Swegon ny ägare till ABC Ventilationsprodukter. ABC har funnits sedan 1976 och har 90 anställda med huvudkontor och produktion i Borås.

Swegon köper ABC Ventilationsprodukter
ABC Ventilationsprodukter har fått en ny ägare i Swegon. Foto: ABC Ventilationsprodukter

– Vi är väldigt glada över att meddela detta senaste förvärv av ABC Ventilationsprodukter. Vi har haft ett nära samarbete under många år och det är därför extra glädjande att meddela att ABC Ventilationsprodukter nu blir en del av Swegon-familjen. ABC Ventilationsprodukter blir ett värdefullt tillskott i vårt erbjudande av kompletta inomhusklimatsystem som ytterligare kommer att stärka vår position på marknaden, säger Andreas Örje Wellstam, vd på Swegon Group.

ABC jobbar bland annat med takhuvar, ventilationsgaller, spjäll och brandskyddsprodukter och har ett tydligt fokus på klimatsmarta och energieffektiva produkter.

Ingemar Carlsson, grundare av ABC Ventilationsprodukter, kommenterar:

Vi kan med glädje se hur vårt långa samarbete, där vi har liknande värderingar och båda ett fokus på långsiktighet, nu går in i nästa fas där vi efter stora investeringar i vår produktion och utveckling får möjlighet att accelerera vår affär.

 

Källa: Swegon, ABC Ventilationsprodukter

Publicerad 25 augusti 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.