KÖP | 12 mar 2020

Swegon förvärvar Waterloo Air Products

Swegon förvärvar Waterloo Air Products, en ledande tillverkare av luftdon i Storbritannien.

– Storbritannien har i egenskap av Europas näst största ventilationsmarknad under lång tid varit en prioritet för Swegon, där framgångsrika brittiska förvärv sedan tidigare bidragit väl till tillväxt och lönsamhet för koncernen. Detta förvärv ger oss en marknadsledande position inom luftdon, vilket ger oss ökad förmåga att erbjuda våra kunder ett komplett sortiment för att åstadkomma ett högkvalitativt inomhusklimat, säger Hannu Saastamoinen, VD på Swegon Group.

Han fortsätter:

– Waterloos starka försäljnings- och ingenjörskompetens utgör en utmärkt matchning gentemot Swegon och kommer stärka vårt åtagande att erbjuda en full uppsättning av systemlösningar med en kundservice i särklass.

Russell Shenton, VD på Waterloo kommenterar:

– Genom att bli en del av Swegon Group får vi tillgång till mer resurser och en möjlighet att accelerera vår tillväxt. Vår produktportfölj är det perfekta komplementet till Swegons helhetserbjudande och möjliggör för båda affärerna att utvecklas och växa.

Waterloo grundades 1961 och har 140 anställda med huvudkontor och tillverkning i Aylesford. Nettoförsäljningen för 2019 uppgick till 12 miljoner GBP.
 

Källa: Swegon

Publicerad 12 mars 2020

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.