KYLTAK. | 8 jun 2022

Swegon förvärvar Barcol-Air

Swegon Group AB, som i sin tur ägs av investmentbolaget Latour, har förvärvat den schweiziska kyltaksleverantören Barcol-Air.

Swegon förvärvar Barcol-Air
Swegon-koncernen har förvärvat den schweiziska kyltaksleverantören Barcol-Air. Foto: Barcol- Air.

Barcol-Air grundades 1979 och har idag 90 anställda, med huvudkontor i Schwerzenbach, Schweiz och produktionscenter beläget i S:t Leon-Rot, Tyskland.

Förvärvet av Barcol-Air innebär att Swegon fortsätter bygga på sin redan starka position inom kyltak, med existerande affären under varumärket Zent-Frenger. Förvärvet gör det möjligt att gå från att vara en stark spelare i Tyskland till att ta ledarpositionen i Europa i det växande marknadssegmentet.

– Vi gläder oss åt att få välkomna Barcol-Air till Swegon. Med sitt etablerade varumärke I Schweiz, Frankrike, Tyskland och angränsande marknader, ett avancerat produktionscenter, modernt laboratorium för inomhusklimat och ett fantastiskt team, så utgör Barcol-Air ett perfekt tillägg till oss på Swegon, säger Andreas Örje Wellstam, vd på Swegon Group.

– Barcol-Air och Swegon delar samma passion för komfortabelt, produktivt och hälsosamt inomhusklimat och med uppbackning av Swegon Group har vi ett utmärkt läge att fortsätta utvecklas och växa,, säger Felix Schneebeli, vd på Barcol-Air.

Källa: Barcol-Air

Publicerad 8 juni 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.