SJUKHUS | 7 okt 2016

Sweco moderniserar Gävle sjukhus

Sweco anlitas i ett omfattande uppdrag av Region Gävleborg för att utarbeta program- och systemhandlingar när Gävle sjukhus ska byggas om. Helhetsresultatet ska bli ett sjukhus som tillgodoser dagens höga krav på välkomnande miljöer, modern teknik och patientsäkerhet. 

– Här ska vi skapa bästa möjliga förutsättningar för framtidens sjukvård. Sweco har ett viktigt uppdrag i sjukhusomvandlingen, där deras kunskapsbank och långa erfarenhet av att utforma moderna sjukhus kommer att ha stor betydelse, säger Helena Ribacke, fastighetsdirektör på Region Gävleborg.

Swecos uppdrag är brett och experter inom alltifrån arkitektur till konstruktion och installationsteknik deltar i arbetet. En byggnad ska höjas med fem våningar för att skapa plats för mottagningar. En annan byggnad byggs om för att skapa vårdavdelningar med enkelrum av hög standard. Centralt i arbetet är att säkerställa att den dagliga vårdverksamheten kan fortsätta så ostört som möjligt.

– Vi kombinerar teknisk expertis med djup kunskap om hur den komplexa verksamheten på ett sjukhus ser ut. Alltifrån mottagningsrum till rörpost utformas med patienten i fokus. Med flexibla lokaler och bra flöden i sjukhuset skapar vi de bästa förutsättningarna för en god vård, säger Åsa Bergman, vd för Sweco Sverige.

Swecos arbete påbörjas omgående. Det ombyggda sjukhuset ska vara färdigt att tas i drift 2021. 

 

 

 
Publicerad 7 oktober 2016

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.