BOYDENS | 13 sep 2021

Sweco förvärvar Boydens Engineering

Sweco förvärvar Boydens Engineering
Vi är mycket glada för det varma, respektfulla mottagandet vi får som jämlika partners, säger Dirk Boydens, vd för Boydens Engineering.

Sweco har tecknat avtal om att förvärva det belgiska teknikkonsultbolaget Boydens Engineering, med en stark ställning inom design av innovativa och hållbara byggnader. Boydens Engineering grundades 1961 och har specialiserat sig på hållbara byggnadsprojekt inom offentlig och privat sektor. Boydens Engineering erbjuder branschledande konsulttjänster inom mekanik, el, VVS och brandsäkerhet och är särskilt erkänd inom design av hållbara byggnader med ”nettonollutsläpp”.

Boydens Engineering har fler än 150 specialister, varav häften arbetar från kontor i Brügge, Gent och Bryssel. Internationell närvaro finns även i Luxemburg och Vietnam. Omsättningen under 2020 uppgick till cirka 10 miljoner euro.

– Sweco och Boydens Engineering har samma syn på betydelsen av hållbar och innovativ teknik och design. Tillsammans skapar vi en marknadsledande verksamhet inom byggnadsdesign och teknik i Belgien. Det gläder mig att få välkomna Boydens Engineerings medarbetare till Sweco, säger Åsa Bergman, vd och koncernchef för Sweco.

– När vi nu gör gemensam sak är vi övertygade om att vi tillsammans kan erbjuda kunderna ännu bättre och bredare expertis och bidra till den omställning mot hållbarhet som vi ser i samhället i dag. Det gör det också möjligt att förverkliga båda företagens tillväxtambitioner, förklarar Erwin Malcorps, affärsområdeschef för Sweco Belgien.

– Vi kommer gemensamt att sträva efter smarta energilösningar som skapar byggnader med minimal miljöpåverkan. Swecos kraftfulla ambition att bidra till en omställning av samhället passar oss perfekt. Dessutom är Swecos kultur med öppen och effektiv kommunikation mot kunderna och lokala experter som verkar i ett internationellt sammanhang tilltalande. Vi är mycket glada för det varma, respektfulla mottagandet vi får som jämlika partners, säger Dirk Boydens, vd för Boydens Engineering. 

Källa: Sweco

Publicerad 13 september 2021

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.