Sweco anlitas när Slussen byggs om

När Slussen byggs om behövs nya system för att förse området med vatten, avlopp, energi och ventilation. Uppdraget att se över och planera för all nytillförsel har gått till Sweco.

Slussen i Stockholm är en välkänd, men sliten och omodern anläggning som ska byggas om från grunden. Byggnationen av den nya Slussen kommer att starta under 2012 och stå klart 2018. Swecos uppdrag består i att planera och samordna all teknisk försörjning som ska sammanställas i en systemhandling.

– Uppdraget är ett bra exempel på hur Swecos breda kompetens kommer till nytta när stora samhällsutvecklingsprojekt sjösätts. I uppdraget kommer våra experter inom energi, vatten, miljö och installation att samverka, säger Eva Nygren, vd Sweco Sverige.

Många tekniska system är utrymmeskrävande och ytorna vid Slussen är mycket attraktiva så en viktig del i Swecos arbete blir att planera och optimera systemen. Genom att vara med i planeringsskedet finns även goda möjligheter att samordna både befintliga och nya system.

Swecos uppdrag utförs åt Exploateringskontoret i Stockholm. I ett första skede är uppdraget värt 2,5 miljoner kronor.

Källa: Sweco

Publicerad 16 mars 2010

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.