Svensk-amerikanskt | 21 apr

Svenska företag gör New York-hus mer hållbara

Sju svenska företag har valts ut i Energimyndighetens nya projekt Skyline. Gemensamt är att företagen jobbar med smarta "gröna" energilösningar inom fastighetssektorn och nu ska få chansen att expandera till USA.

Svenska företag gör New York-hus mer hållbara
Sju svenska företag med smarta gröna energilösningar får nu chansen att expandera i New York med hjälp av Energimyndigheten. Foto: Pixabay

Skyline är ett skräddarsytt program riktat till svenska små- och medelstora företag som erbjuder gröna energilösningar inom fastighets- och PropTech-sektorn. Med hjälp av programmet ska de svenska företagen få stöd att expandera i New York.

Sju företag har antagits: Climacheck, Epishine, Mestro, Myrspoven, Nordic Propeye, Proptechcore och Sally R.

– Vi ser fram emot att stödja de antagna företagen, och ser att det finns goda möjligheter för deras innovationer att bidra på marknaden. Vi hoppas att programmet kommer ge idéer och kunskap för deras utveckling på andra sidan Atlanten, säger Sandra Ideskär, affärsutvecklare på Energimyndigheten.

Byggnaderna i New York City står idag för över 70 procent av stadens klimatutsläpp. I och med Inflation Reduction Act (IRA)* och lokala klimatlagar så har det öppnat upp för stora möjligheter för att skapa en grönare och energisnålare infrastruktur. Det innebär ett ökat intresse för kompetens och innovation inom fastighetssektorn i New York – något som skapar nya och spännande möjligheter för svenska företag.

Att delta i programmet är kostnadsfritt för företagen. Det som krävs av dem är engagemang och tid för att jobba med sin lansering på den amerikanska marknaden i New York.

 

Källa: Energimyndigheten

Publicerad 21 april 2023

På nytt jobb

André Andersson har anställts som serviceingenjör på Lindinvent AB, Lund. Han kommer från NCC Sverige.
Håkan Askemar har anställts som säljande regionsutvecklare hos Bevent Rasch AB med placering i Stockholm. Han kommer från Ekovent.
Christian Persson har anställts som servicetekniker på Samsung AirCon i Stockholm.
André Stridh har utnämnts till vd för Umia i Ystad.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.