Svanen-bygge | 30 mar 2023

Svanen-certifierad skola byggs i Varberg

Håstensskolan i Varberg F-9 är en ny skola för totalt 850 elever i grundskolan inklusive en idrottshall med tre hallar som ska byggas av NCC. Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt Svanen.

Svanen-certifierad skola byggs i Varberg

NCC ska bygga en ny modern skola på Håsten. Skolan byggs intill den befintliga Håstensskolan, som under byggtiden kommer att vara i drift och rivas efter färdigställandet. Badhuset Pingvinen som NCC färdigställde 2021 är belägen intill. Skolan har plats för 750 F-9 elever plus 100 elever med anpassad skolgång samt en idrottshall med tre hallar.

– Att bygga nya Håstensskolan tillsammans med NCC känns bra och utmanande på ett positivt sätt. Projektet är en satsning som kommunen gör för att möta behovet i vårt växande Varberg. När projektet är klart kommer det att finnas plats för 850 elever i årskurs F-9, säger Michael Samuelsson, projektchef, Varbergs Fastighets AB.

NCC ska även anlägga markytor och utemiljö för skolverksamhet, riva den befintliga skolan, anlägga skyddsrum, samt utöka antalet parkeringsplatser. Projektet kommer att miljöcertifieras enligt Svanen för klimatsmarta byggnader.

– NCC har stor erfarenhet av att bygga skolor. När vi, som här, får vara med redan från ett tidigt skede kan vi bidra med värdefull kunskap genom hela byggprocessen och tillsammans med Varbergs Fastighets AB fatta beslut som gör skolan ännu bättre. Det känns väldigt roligt att vi nu har ytterligare ett tillfälle att bidra till utvecklingen av Varberg, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Projektet beräknas starta under våren 2023 och stå klart under hösten 2026. Affären är en totalentreprenad. Värdet på uppdraget uppgår till 530 miljoner.

Källa: NCC

Publicerad 30 mars 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.