Miljardprojekt | 17 mar 2022

Stort installationsuppdrag i Stockholms framtida avloppsrening

Veidekke har fått ett uppdrag värt närmare 1,5 miljard gällande bygg- och installationsarbeten i projektet Stockholms framtida avloppsrening. Entreprenaden genomförs i form av en utförandeentreprenad där installationsdelen sker i samverkan.

Stort installationsuppdrag i Stockholms framtida avloppsrening
Veidekke har fått ett stort bygg- och installationsuppdrag i Stockholms framtida avloppsrening. Bild: Veidekke.

I Veidekkes uppdrag ingår en byggentreprenad som avser pumpstationer, teknikhus och personalbyggnad samt försedimentering och grovrening.

Uppdraget innefattar även en installationsentreprenad som bland annat inkluderar luft, rör, kraft, el och tele samt olika maskininstallationer. Projektet inleds med ett planeringsår där planeringen ska göras gemensamt mellan entreprenör och beställare och 2027 ska allt vara klart.

– Vi tackar Stockholm Vatten och Avfall för förtroendet. Det här är ett jätteviktigt projekt för Stockholms utveckling och vi ser framemot att vara en del i att förverkliga det, säger Anders Bergsten, arbetschef på Veidekke Anläggning Öst.

Publicerad 17 mars 2022

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.