Renovering | 17 apr

Största renovering i Östersund i modern tid

NCC ska på uppdrag av Östersundshem renovera 192 lägenheter i centrala Östersund. Uppdraget är den enskilt största renoveringen inom länet i modern tid.

Största renovering i Östersund i modern tid
NCC ska renovera ytterligare 192 lägenheter åt Östersundshem. Foto: Östersundshem

NCC har fått i uppdrag att renovera totalt åtta huskroppar både utvändigt och invändigt. Huskropparna består av betongstommar, utfackningsväggar, tegeltak på trästomme och tegelfasader om tre våningar med källare. NCC ska bygga avlopp och värmestammar, ny el och ventilation, nya badrum och kök, nya ytskikt samt förbättringar av fasaden och balkongerna. Till sist ska utomhusbelysningen ses över. I ett av husen ska nya enrumslägenheter skapas av det befintliga vindsutrymmet. De boende kommer flytta ut tillfälligt husvis under renoveringen, som görs utan kvarboende.

För tre år sedan tecknade NCC och Östersundshem ett strategiskt ramavtal för renovering av totalt fyra fastigheter i Östersund. Första etappen var studentlägenheterna i fastigheten kv. Monopolet. Nu inleds etapp två där NCC ska renovera 192 lägenheter i fastigheten kv. Hjorten som ursprungligen uppfördes 1947–1950.

– Vi har nyligen renoverat kv. Monopolet tillsammans med NCC och vi kan tryggt se fram emot det fortsatta samarbetet nu när det är dags för kv. Hjorten att påbörja sin renovering, säger Per-Anders Strandberg, projektchef på Östersundshem.

– Vi tar med oss alla positiva erfarenheter från den första etappen och fortsätter det goda samarbetet med inarbetade partners i nästa etapp. Målbilden är att arbetsmetoderna ska bli ännu effektivare för att optimera produktionen och resultatet. Framför allt ska vi fortsätta skapa fina och välfungerande hem att flytta tillbaka till, säger Jaqueline Ewertzh, projektchef NCC Building Sweden.

Arbetet inleds under hösten och beräknas stå klart under första kvartalet 2026.

 

Källa: NCC

Publicerad 17 april 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.