Större än Danmark…

När planet äntligen vände nosen nedåt och skar genom molnen började det lilla barnet i stolen framför att livas till ordentligt. Han hade hållit igång bra under hela resan, gjort allt för att väcka sin sovande mamma och kämpat på för att vi andra också skulle veta exakt vad han ville.

Men nu hände det äntligen saker. Det evighetslånga molntäcket var borta och under oss sträckte Chicago ut sig, glittrande som en julgran med långa, raka linjer av gatljus bort mot horisonten. Pojken var (nästan) förstummad.

– Mor, sade han på danska.

– Mor, det är större än Danmark!

…eller inte

Tack vare danska vänner till Energi- och Miljötekniska Föreningen (eller Swedvac som vi heter här borta) fick jag en bra start på Ashrae. En vänlig man visade mig runt och introducerade mig hos resten av den danska ”kolonin”. Plötsligt kändes det att jag var ganska ensam som svensk. Danskarna var vana vid Ashrae-mingel och en broschyr om Cold Climate-konferensen på Grönland stacks snart i min hand. Dit ska man åka, var de överens om, om man bara har sponsring för resan. Jag tittade på broschyren, full med bilder av en snöig och kall värld. Grönland hade han nog glömt bort, pojken på flyget. Visst är Chicago stort – fem miljoner invånare – men till ytan har det ingen chans. Danmark vinner stort.

Publicerad 26 januari 2009

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.