Datacenter | 30 aug 2022

Stororder igen för Munters – nytt rekord

Munters har för andra gången på kort tid fått en rekordstor order. Ordern kommer från ett datacenter i USA och är värd 1,8 miljarder, vilket är den största ordern någonsin för Munters. Beställningen avser Munters SyCool Split system samt installationstjänster och kommer levereras under 2024.

Stororder igen för Munters – nytt rekord
Munters nya rekordorder avser en torrkylningslösning för datacenter och är värd hela 1,8 miljarder kronor. Foto: Munters
Klas Forsström, vd och koncernchef för Munters är stolt över att för andra gången i år har tagit hem en rekordorder. Foto: Munters

– För andra gången i år har vi vunnit vår största order någonsin i Munters historia. Detta bekräftar tydligt vår starka marknadsposition i USA och vi är glada och stolta över att kunna stödja våra kunder med SyCool Split-systemen. Vår teknologi representerar nästa kapitel i en lång historia av innovation hos Munters och exceptionella lösningar för datacentermarknaden, säger Klas Forsström, vd och koncernchef för Munters.

Munters SyCool Split är en energieffektiv, termosifonbaserad torrkylningslösning för datacenter. Lösningen har utvecklats för att minimera miljöpåverkan från datacenter genom att tillhandahålla frikyla utan användning av vatten. Den valdes av kunden efter en bedömning av de olika typerna av kyllösningar som för närvarande finns tillgängliga på marknaden, med hänsyn till flera egenskaper inklusive produktkvalitet, energieffektivitet, ingen vattenförbrukning, tillförlitlighet, skalbarhet, enkelt underhåll och servicestöd.

– Vi är hedrade över att ha mottagit denna order som visar på de starka långsiktiga partnerskapen vi har med våra kunder. SyCool ger kunderna strategisk flexibilitet när det gäller att designa sina datacenter, t.ex. kompatibilitet med luftkylning samt vätskekylda konstruktioner som är avgörande eftersom teknik och kyltrender utvecklas i hög takt. Den fortsatta efterfrågan på marknaden är ett välförtjänt erkännande till vårt enastående team som utvecklar, erbjuder och levererar ledande lösningar, säger Stefan Aspman, GVP och President Data Center Technologies.

Munters kommer inviga en ny anläggning i USA under hösten, för att möta den ökade efterfrågan samt för att säkra upp produktionskapaciteten.

Källa: Munters

Publicerad 30 augusti 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.