Stor oro för konjunkturen

Konjunkturen stod i fokus på VVS Fabrikanternas Råds och Rörgrossistföreningens höstmöte.Den osäkra ekonomiska utvecklingen debatterades på årets upplaga av VVS Fabrikanternas Råds höstmöte. Representanter från Industrifakta, SINF, Sveriges Byggindustrier och bankerna i form av Nordea gav sin syn på läget och framtiden. En synpunkt var att läget varierar mycket, både mellan olika branscher och olika delar av landet. Beskeden var bitvis motstridiga, till exempel när det gäller industrins investeringsvilja. Medan Torbjörn Isaksson, Nordea, menade att svensk industri visat överraskande stor motståndskraft mot konjunkturen, sade Magnus Johansson från Industrifakta att industrin nu väntas hålla i pengarna och bara göra investeringar som har direkt bäring på produktiviteten. Från publiken hördes ett önskemål om mer pengar i systemet.
– Det finns pengar, men alla är så oroliga att de sitter på pengarna och till och med accepterar negativ ränta, sade Torbjörn Isaksson, Nordea, och med det fick frågeställaren låta sig nöja.
Oron består och osäkerheten är stor. Så kunde konjunkturdebatten summeras även i år.

Ingar Lindholm, Energi & Miljö nr 12/2012 sidan 14

 

Publicerad 17 december 2012

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.