Energibesparing | 30 sep 2022

Stor ökning av sökningar på energibesparande produkter

Isolering, solpaneler och värmepumpar är de produkter som är mest eftersökta när proffsmarknaden letar efter energibesparande lösningar. Det framgår av en sammanställning från Byggfakta Docu.

Stor ökning av sökningar på energibesparande produkter
Avgasare från TTM Energiprodukter och Energitak med integrerade solceller från PLW Energihus är produkter som fått ökat antal visningar i Byggfakta Docus databas. Foto: TTM och PLW

Bland byggbranschens aktörer, som byggherrar, arkitekter, konsulter, fastighetsägare och entreprenörer, syns en kraftig ökning av informationssökning på produkter som minskar energiförbrukningen i fastigheter. Det visar en sammanställning från Byggfakta Docu som – tillsammans med motsvarande tjänst i Norge, Danmark och Finland – är Nordens största byggkatalog och informationstjänst för proffsmarknaden.

Under hösten har sökningarna i databasen ökat med ett snitt på 137 procent. Solpaneler, isolering, olika värmesystem och kaminer är produktgrupper som ökade mest under augusti jämfört med samma månad föregående år.

– Vi har generellt under 2022 sett en ökning på sajten, både av besökare och nedladdade dokument. Det är tydligt att energibesparande produkter står för en stor del av ökningen, säger Caroline Weinberg, gruppchef på Byggfakta Docu.

– Det är inte bara privatpersoner utan även proffsmarknaden som letar nya lösningar under energikrisen, säger Caroline Weinberg.

Fakta

Företag med störst ökning av antal visningar i Byggfakta DOCUs digitala produktkatalog:

1.Paroc
2.Högfors GST
3.Nibe
4.PLW Solceller
5.Värmebaronen

Fakta

Företag där antalet nedladdade dokument ökat mest i Byggfakta DOCUs digitala produktkatalog:

1) Paroc
2) CTC
3) Nibe
4) Kingspan
5) Thermia

Källa: Byggfakta Docu

Publicerad 30 september 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.