VINNARE | 22 maj 2015

Stockholmsskola bäst i samhällsbyggnad

Stockholmsskola bäst i samhällsbyggnad

Stämningen var hög, och när vinnaren avslöjades skrek eleverna rakt ut av glädje. Future City, en tävling i hållbart samhällsbyggande för skolklasser, har avgjorts.

vinnare Viktor Rydbergs skola i Stockholm – stolta vinnare av Årets Future City-skola. Foto: Ingar Lindholm

Kreativiteten bakom hållbarhetslösningarna var stor, liksom professionaliteten i presentationerna av skolklassernas framtidsstäder. Elever från sexan till nian tävlade i fyra klasser: bästa Minecraftstad, bästa uppsats, bästa modell och Årets Future City-skola, en kategori som omfattar alla de tre föregående momenten. Tävlingsbidragen tas fram gemensamt av flera elever. Alla deltagande klasser hade lagt mycket möda på energifrågan, bland annat solceller, vindkraft och biogas var återkommande tekniklösningar. Mest originellt var förslaget att fånga upp blixtenergi med stolpar. Bästa Minecraftstad togs hem av Folkungaskolan i Linköping, bästa uppsats av Strandskolan i Tyresö, och bästa Future Citymodell vanns av Estniska skolan i Stockholm. Det finaste priset, 25 000 kronor, gick till Viktor Rydbergs skola i Stockholm, en nystartad skola som inte tävlat tidigare. – Alla skolans 100 elever har arbetat i projektet. Vi valde att förnya vår stadsdel, berättade vinnarna i sin presentation.

Ingar Lindholm

Alla skolans 100 elever har arbetat i projektet.

Publicerad 22 maj 2015

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.