Statligt stöd till solceller på dagistak

Länsstyrelsen Uppsala län har tagit beslut om 945 000 kronor i statligt stöd för installation av 162 kvadratmeter solceller på en förskola i stadsdelen Årsta i Uppsala.

Uppsala kommun står som mottagare av stödet. Installationen av solcellerna på förskolan påbörjades i augusti förra året och kommer att vara färdiga under oktober detta år.

–        Det är positivt att investeringar i solenergi fortsätter. Det är en enorm tillgång som hittills inte utnyttjats fullt ut. Solenergin kommer att spela en viktig roll för vår framtida energiförsörjning, både till förmån för miljön och vår ekonomi, säger Tomas Östlund vid länsstyrelsens plan- och bostadsenhet.

Bidraget till installation av solceller kan sökas hos länsstyrelsen. Det gäller installation i alla byggnader. Bidrag ges till högst sextio procent av investeringskostnaden för projekt som slutförs senast den 31 december 2011.

Källa: Länsstyrelsen Uppsala län

Publicerad 13 januari 2010

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.