Norgeköp | 13 nov 2021

Stärkt position inom ventilation på Sunnmøre

Stärkt position inom ventilation på Sunnmøre
Tore Bakke, vd Bravida Norge. Foto: Bravida

Bravida köper 100 procent av aktierna i ventilationsföretaget Plato AS i Sykkylven, och de kommer att integreras i Bravida Norge AS. Plato AS omsätter cirka 35 miljoner norska kronor och har omkring 21 anställda.

Plato AS grundades 1987 och är idag en ventilationsentreprenör baserad i Sykkylven. Företagets huvudverksamhet är inom installation och service relaterat till ventilationssystem, värmepumpar och vs-arbeten. De riktar sig främst till privata företag men också privatkunder och offentliga företag. 

Det kommer att hjälpa oss att växa och nå våra mål om att bli en ledande leverantör, också på ventilationstjänster.

– Vi är mycket glada över att slutföra detta förvärv. Det kommer att hjälpa oss på Bravida att växa och nå våra mål om att bli en ledande leverantör, också på ventilationstjänster, kommenterar Tore Bakke, vd Bravida Norge.

– Detta förvärv stärker ventilationsutbudet i mitten av Norge, och gör att Bravida kan leverera de tre största teknikområdena och därmed erbjuda kombinerade helhetslösningar till våra kunder i samma geografiska område,  kommenterar Petter Storhaug, regiondirektör för Region Midt i Bravida Norge.

Bravida erbjuder redan tjänster för både el och rör i Ålesund. Förvärvet av Plato blir en ny avdelning i Bravida som kommer att fortsätta stärka erbjudandet inom  ventilation i Møre och Romsdal. 

– Det har hittils varit en spännande resa, och jag ser fram emot fortsättningen och att nu utvecklas vidare som en del av Bravida, kommenterar den nuvarande ägaren och grundaren av Plato AS, Odd Arne Rønes.

Bravida tillträder som ägare den 1 november 2021.

Källa: Bravida

Publicerad 13 november 2021

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.