ÖSTERGÖTLANDSAFFÄR | 16 feb 2022

Stångå Rörservice del av Currentum

Stångå Rörservice, med huvudkontor i Linköping, ansluter till Currentum, och stärker installationsgruppens erbjudande inom VS. 

– Stångå Rörservice är en av de ledande i Östergötland inom VS och vi är mycket glada att de valt att bli en del av Currentum, säger Stefan Franzén, styrelseledamot i Currentum.

Stångå Rörservice utför service och alla typer av entreprenader vid nyproduktion och renoveringar. Kunderna återfinns såväl inom den offentliga som den privata sektorn. Bolaget sysselsätter cirka 80 medarbetare och har en årlig omsättning på cirka 138 miljoner kronor.

– Genom att bli en del i Currentum stärker vi vår konkurrenskraft. Vi kan bredda vårt erbjudande genom att samarbeta med våra nya systerföretag och ta del av deras erfarenheten och kunskap. Samtidigt kommer vi att fortsätta driva verksamheten självständigt med lokal förankring, säger Oskar Hagström, VD på Stångå Rörservice. 

Stångå Rörservice är etablerade på flera orter i Östergötland, vilket ger Currentum en bred etablering i regionen. Huvudkontoret ligger i Linköping och företaget har filialer i Kinda, Åtvidaberg, Mjölby, Motala och Östersund. I samband med det nya partnerskapet går Stångås tidigare ägare,

Eva Malmqvist och Jerry Wiström in som delägare i Currentum.

– Vi tror på styrkan hos entreprenörerna i kombination med styrkan i det gemensamma. Det har lett oss till en modell där de tidigare ägarna i respektive bolag går in som delägare i koncernen. Drivkraften hos entreprenörerna finns kvar liksom den lokala förankringen, samtidigt som vi kan hitta stora vinster för alla genom samarbete och samverkan, förklarar Stefan Franzén.

I och med förvärvet omsätter Currentum årligen drygt 2,6 miljarder kronor. Tillsammans sysselsätter bolagen i installationsgruppen nu drygt 1 000 medarbetare.

Publicerad 16 februari 2022

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.