SPRINKLER | 3 jun 2021

Sprinklerbolaget får uppdrag när Lindab storsatsar med nya lokaler

Sprinklerbolaget får uppdrag när Lindab storsatsar med nya lokaler
Sprinklerbolaget har fått uppdraget att utföra all sprinklerinstallation hos Lindabs huvudkontor. Foto: Sprinklerbolaget

När Lindab AB storsatsar med nya lokaler vid sitt huvudkontor utanför Båstad har Instalcos dotterföretag Sprinklerbolaget fått uppdraget att utföra all sprinklerinstallation.

Lindab moderniserar och utökar sina ytor i en storsatsning på Bjärehalvön. Totalt är det tre projekt där Sprinklerbolaget Syd AB, inledningsvis som konsultuppdrag, har gjort projektering och därefter installation av sprinklersystem. Lindab storsatsar i sina byggnader på Bjärehalvön och expanderar sitt höglager (cirka 20 meter högt) och inreder en yta till att bli ett så kallat Experience Center. En tidigare outnyttjad yta på 1 800 kvadratmeter ska bli showroom, personal- och sociala ytor.

Till detta utförs även tillbyggnad av projekt Area 71 som omfattar om och tillbyggnad av befintliga lagerytor. Det beskrivs som en av de största investeringsprogram i Lindabs historia.

— Lindab är stor aktör, både lokalt och globalt när det kommer till tillverkning av stålkonstruktioner och ventilationsmaterial som produceras på deras anläggning ute i på Bjärehalvön. Vi är glada att vi är en del av den stora expansionen som de gör just nu, säger Thomas Hyllèn Olsson, vd på Sprinklerbolaget syd. 

Projektet pågår och beräknas vara klart till sommaren.

Sprinklerbolaget har rikstäckande verksamhet inom aktiva brandskydd och vattensprinklersprinklersystem. Bolaget erbjuder såväl projektering som installation, service och underhåll av automatiska släcksystem med tyngdpunkt på vattensprinkler. Sprinklerbolaget grundades 2007 och är idag uppdelat i två bolag, Sprinklerbolaget syd med huvudkontor i Helsingborg och Sprinklerbolaget Stockholm med huvudkontor i Sala.

Källa: Instalco

Publicerad 3 juni 2021

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.