SOLCELLSJOBB | 12 nov 2021

Soltech installerar solcellsfasad på höghus i Göteborg

Nu ska Soltech Energys dotterbolag, Merasol och Fasadsystem, installera en stor solcellsfasad på ett höghus i Göteborg. Projektet är en omläggning där den tidigare fasaden behövde renoveras och optimeras. Solcellsfasaden väntas driftsättas i slutet av 2021 och ordervärdet uppgår till 4,2 miljoner kronor.

Soltechs dotterbolag Merasol och Fasadsystem har en gedigen erfarenhet av att förbereda för, och installera, gröna energilösningar. Nu återinstallerar de båda bolagen en stor solcellsfasad på ett höghus i Göteborg åt Tuve Bygg, där den tidigare installationen inte varit optimal ur en effektsynpunkt.

– Det här projektet är mycket roligt för Merasol. Vi får hjälpa kunden att effektivisera sin redan befintliga solcellsfasad och öka installationens prestanda. Detta är ett tydligt exempel på synergieffekter inom koncernen, där vi tillsammans med vårt systerbolag gemensamt ser till att kundens solenergilösning nu blir monterad och installerad på ett nytt sätt och nu håller för många års solelleveranser framöver, säger Stefan Jennefalk, försäljningschef på Merasol.

Solcellsfasadens montagesystem monteras av Fasadsystem, och Merasol projekterar och monterar sedan solpanelerna. Samtliga solpaneler som monteras upp återanvänds från den tidigare fasaden, vilket gör att inga nya paneler behöver produceras.

– För Fasadsystem är det här ett mycket spännande uppdrag ur flera aspekter. Dels får vi hjälpa till att uppgradera en redan befintlig installation, dels gör vi det genom att återanvända solpanelerna vilket är bra ur ett hållbarhetsperspektiv. Med vår nya lösning behöver kunden inte investera i nya paneler utan vi plockar ner befintligt material och återmonterar sedan installationen på ett sätt som gagnar både kundens plånbok och miljön, säger Daniel Christiansen, projektledare på Fasadsystem.

 

 

 

Källa: Soltech

Publicerad 12 november 2021

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.