Fjärrvärme | 2 sep 2022

Solör köper fjärrvärmeverksamhet av Lantmännen

Solör Bioenergi, som är en av de största aktörerna på den svenska och nordiska fjärrvärmemarknaden, köper Lantmännens fjärrvärmeverksamhet Agrovärme.

Solör köper fjärrvärmeverksamhet av Lantmännen
I dagarna blev det klart att Solör Bioenergi förvärvar Lantmännen Agrovärme med dotterbolag. Foto: Finemanget

Lantmännen Agrovärme bedriver verksamhet på 19 orter i Sverige och värmeverken levererar årligen cirka 150 GWh. Fjärrvärmen kommer i huvudsak från förbränning av lokalt framtagna biobränslen, såsom flis, energiskog, träpellets och spill från jordbruket. Under 2019 utökades affären till att även omfatta framställning av biokol i flera av Agrovärmes anläggningar.

– Lantmännen Agrovärme är ett stabilt bolag som visat god utveckling på sina lokala marknader under flera år. För att bibehålla fortsatt utvecklingstakt är det dock viktigt att Agrovärme blir en del av ett större bolag med fjärrvärme som kärnverksamhet, säger Joachim Haas, vd, Lantmännen Fastigheter.

För Solör Bioenergi innebär köpet att positionen på den svenska och nordiska marknaden stärks ytterligare.

– Lantmännen Agrovärme med deras 19 anläggningar passar väldigt bra in i Solörs övriga verksamhet och är ett ytterligare bevis på vår framgångsrika tillväxt på den svenska fjärrvärmemarknaden, säger Martinus Brandal CEO Solör Bioenergi koncernen.

Källa: Solör Bioenergi, Lantmännen

Publicerad 2 september 2022

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.