solceller | 3 apr

Solcellskollen prisas för årets prestation

Solcellskollen har under många år arbetat med att att ge saklig och oberoende information om solceller till både privatpersoner och branschfolk genom flera olika kanaler. Nu belönas de med Solenergipriset 2023, Årets prestation.

Solcellskollen prisas för årets prestation
Solcellskollen har under flera år erbjudit saklig och oberoende information om solceller till allmänheten och andra intressenter, via flera olika kanaler såsom blogg och podcast, skriver juryn i motiveringen. Foto: Pixabay

– Det känns jätteroligt att ta hem priset i årets prestation. Vilken ära! säger Erik Wallnér, vd och medgrundare till Solcellskollen.

Solcellskollen startades 2017 av Erik Wallnér och Eric Ahlberg när de båda studerade sista året på Chalmers tekniska högskola. Eric studerade datateknik och Erik, som gick en master i hållbara energisystem skrev sitt exjobb om barriärer på solcellsmarknaden som blev startskottet för idén med Solcellskollen.

På hemsidan finns en kalkylator för att räkna ut vad man kan spara på att installera en solcellsanläggning, en jämförelsetjänst där det går att jämföra och se kundbetyg hos olika installatörer, samt en blogg som ständigt uppdateras med artiklar kring olika frågeställningar och aktuella ämnen i solenergibranschen.

Solcellskollen arbetat med flera olika kanaler, inte minst en podd som ökat i popularitet det senaste året. Solcellskollen är en konsumenttjänst för den som vill köpa solceller medan podden har en bredare målgrupp och handlar om allt ifrån solcellsteknik till elmarknaden, och vad den nuvarande energikrisen beror på.

Fakta

Juryns motivering

Betydelsen av information och kunskapshöjande insatser inom energiområdet har aldrig varit så stor som under energikrisens 2022 och behovet bedöms fortsatt vara stort.

Solcellskollen har under flera år erbjudit saklig och oberoende information om solceller till allmänheten och andra intressenter, via flera olika kanaler såsom blogg och podcast. Juryn vill särskilt uppmärksamma att Solcellskollen lyfter fram olika perspektiv och kompetenser inom ett brett och komplicerat område som energilandskapet utgör.

Det stora solcellsintresset har blivit något av en folkrörelse och Solcellskollen har på ett förtjänstfullt sätt bidragit till folkbildning inom området.

Källa: Svensk Solenergi

Publicerad 3 april 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.