Snart kan energiklassning standardiseras

Nu är standarden för energiklassning av byggnader, framtagen av SIS, snart i mål. Standarden väntar på språkgranskning innan den publiceras officiellt.

Efter två års arbete är nu standararbetet för at ta fram en ny energiklassning av byggnader klar. Arbetet har genomförts i arbetsgruppen Energiklassning av hus inom SIS, Swedish Standards Institute (TK 189). Standardtexten accepterades av den tekniska kommittén i mitten av oktober. I slutet av året ska SIS-nämnden göra den slutliga översynen av standarden, denna gång ur språklig synvinkel, innan den publiceras officiellt.

Ordföranden Åsa Wahlström, CIT Energy Management, hoppas att Boverket ska implementera standarden i sitt byggregelverk. Arbetet har grundats på EU-direktivet om byggnaders energiprestanda.
Standarden, SS-EN 24300, består av två delar: Effektklassning av värmebehov, SS-EN 24300-1 och Klassning av energianvändning SS-EN 24300-2.

Mark Kretz, Energi & Miljö nr 10/10 sid 15

Publicerad 29 oktober 2010

På nytt jobb

Magnus Stockhaus har anställts som försäljningsingenjör på Danfoss Climate Solutions i Oskarshamn. Han kommer från Rawplug. Tomas Sandberg har anställts som försäljningsingenjör i Stockholm. Han kommer från annan bransch. Thomas Eriksson har anställts som säljare inom fjärrvärme/fjärrkyla och energioptimering i Stockholm. Han kommer från Grundfos. Alexandra Tilander har anställts som teknisk supportingenjör i Göteborg. Hon kommer från Frico. Ludvig Lundh har anställts som säljare i Stockholm. Han kommer från Elektroskandia.
Sven Carlsson har utsetts till vd för Höganäs energi AB. Han kommer från Hässleholms miljö.
Maria Bard har utnämnts till teamleader i kombination med product manager hos Esbe AB, Reftele. Joi Elebo och Per-Johan Brodén har utnämnts till product managers.
Mari Nilsson har utsetts till vd och koncernchef för Infjärdens värme AB. Hon kommer från Adecco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.