Snart dags för ”Radondagen”

Radondagen den 15 mars närmar sig. Årets huvudtema är
”radon på arbetsplatser” men resultatet från Svensk radonförenings undersökning på hur kommuner sköter tillsynsfrågan kommer också att redovisas.

Snart dags för ”Radondagen”
Boka in 15 mars i kalendern. Då är det dags för Radondagen. Foto: Svensk radonförening

Föreningen har nyligen skickat ut en enkät till landets samtliga kommuner och frågat om hur aktivt de anser att de jobbar med tillsynen av egna hem och flerbostadshus. 15 mars får vi veta resultatet.

Strålsäkerhetsmyndigheten kommer och informerar om det nya tillägget till metodbeskrivning för mätning på skolor och förskolor och belyser även status för den nationella handlingsplanen. Dr. Aaron Goodarzi från universitetet i Calgary presenterar sin senaste forskningsrapport om sambandet mellan radonhalten på arbetsplatsen och risken att få lungcancer. Hållbart byggande är ett viktigt begrepp i samband med nybyggnationer och Swedish Green Building Council kommer berätta varför radonhalten är viktigt i kategorisering av miljöbyggnad.

Ett självklart inslag är också vår paneldebatt med bostadspolitiker. Radonfrågor relaterade till energideklaration, OVK, radonbidrag och tillsyn av våra arbetsplatser är några av frågorna som kommer lyftas.

Radondagen äger rum på Elite Hotel Marina Tower i Stockholm samt digitalt. Radondagen arrangeras av Svensk radonförening

Källa: Svensk radonförening

Publicerad 31 januari 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.