Badrunmsrenovering | 9 apr

Snabbt och skräddarsytt när Gothia Towers renoverar 200 badrum

När Gothia Towers skulle renovera cirka 200 badrum behövde de en skräddarsydd lösning utifrån sina specifika behov. LK Systems utvecklade en kundanpassad schaktmodul som förbättrades ytterligare innan tillverkningen sattes i gång.

Snabbt och skräddarsytt när Gothia Towers renoverar 200 badrum
Gothia Towers är ett hotell och mötescenter i centrala Göteborg. Hotelldelen består av tre torn, varav det högsta är 100 meter högt och cirka 1200 rum totalt. Pressbild: Gothia Towers

Gothia Towers är ett hotell och mötescenter i centrala Göteborg. Hotelldelen består av tre torn, varav det högsta är 100 meter högt och hela anläggningen rymmer runt 1 200 rum totalt. I Torn 2 finns även det femstjärniga Upper House och ingående SPA beläget med cirka 60 rum.

Under renoveringen var det viktigt för Gothia Towers att säkerställa att inga stora vattenskador uppstod på grund av läckage som inte upptäcks i tid. Detta var fallet med den tidigare lösningen.

LK Systems har tagit fram en skräddarsydd schaktmodul för att Gothia Towers renovering av 200 badrum ska gå snabbt, smidigt och säkert. Foto: LK Systems

Samtidigt var det också viktigt att renoveringen kunde göras snabbt och smidigt. När renoveringen av badrummen görs måste vattnet i hela byggnaden tillfälligt stängas av.

Med modulerna förkortades avbrotten avsevärt. På varje plan finns nu en färdigbyggd modul och skulle en läcka uppstå upptäcks det direkt, och skadan kan åtgärdas innan den påverkar stora delar av byggnaden.

– Stora byggnader kan vara komplexa och med rätt prefabricerade lösning kan både tid och budgetramar följas, samt att man vet att det är kvalitet på produkterna. Det är oerhört viktigt när man jobbar med VVS, då konsekvenserna kan bli stora om något går fel, säger Robin Örtegren, servicechef på AB Tingstad Rörinstallation.

I dagsläget är renoveringen av första etappen klar och den andra etappen har påbörjats.

– Vi är stolta över att ha utvecklat en lösning som säkerställer en säker och lyckad renovering för Gothia Towers, där tid och budgetramar kan hållas,  berättar Mats Fernebring, utvecklingsansvarig på LK Prefab.

Källa: LK Systems

Publicerad 9 april 2024

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.