Ombyggt | 20 feb 2018

Snabba puckar i Scandinavium

Tidsbristen och trånga utrymmen var utmaningar när en del av Frölunda Indians hemmaarena Scandinavium i Göteborg byggdes om i somras.I den helt ombyggda entréhallen till Scandinavium är ett antal affischer uppsatta på pelare. Från en pelare blickar en bister herre på besökarna – det är kaptenen i Frölunda Indians, Joel Lundqvist.

Det är dock inte bara entréhallen som är uppfräschad. Den här delen av Scandinavium – som är en tillbyggnad sedan början på 1990-talet – har omvandlats från bland annat kontorsändamål på plan två till restaurang med nytt kök. En ombyggnad som gör att Scandinaviums livslängd sägs kunna förlängas med ett tiotal år.

– Den här delen av Scandinavium är från början byggd med mycket små marginaler. Vi fick kolla med byggkonstruktören om vilka håltagningar som gick att genomföra. Ibland blev vi lovade hål som det sedan visade sig inte gick att göra, eftersom handlingarna inte stämde. Sedan har vi byggt nya trapphus och utvändig ny balkong, säger Håkan Holmlind, Ingenjörsbyrå Andersson & Hultmark, där vi sitter i Glöd kök & bar, den nya restaurangdel som sedan någon månad kompletterar övrigt matutbud på Scandinavium.

Det som styrde byggtiden var utrymmet på cirka 120 dagar mellan vår- och höstsäsong för ishockey vilket inte var mycket, konstaterar både Håkan Holmlind och projektledaren Christian Motter från byggherren Higab. I de 120 dagarna ingick också semester för bygg- och installationsfolket.

– Vi började riva i maj och sedan var det två delbesiktningar i mitten av september. Att det var ett sommarjobb med mycket personalomsättning och med vissa brister i handlingarna gjorde det besvärligt, konstaterar Håkan Holmlind.

Läs mer i Energi & Miljö nr 2/2018.

Publicerad 20 februari 2018

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.