SHUNT | 13 mar 2018

Skräddarsydda shuntar

Skräddarsydda shuntar

Premablock Centralshuntgrupp, PBCS, skräddarsys och anpassas till den aktuella anläggningen där den knyter samman och fördelar flödet i anläggningens olika kretsar.

I energicentraler för värme kan flera värmepumpar bindas samman med ackumulatortankar, solpaneler, spetsvärme, återladdning och liknande för att sedan shuntas ut till olika förbrukare som radiator och ventilationskretsar.

I kylcentraler kan flera kylmaskiner bindas samman med frikyla, ackumulatortankar och liknande för att sedan shuntas ut till olika kretsar för torr och våt kyla.

Centralshuntgruppen kan även binda samman värme- och kylsystem så att kylmaskinernas överskottsvärme tillförs värmesystemet.

www.prema.se 

Publicerad 13 mars 2018

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.