PROJEKT | 3 jan 2023

Skolbygge med fokus på inomhusklimat och energianvändning

Veidekke har fått i uppdrag att bygga nya Tellus Skola i Liljeholmen/Midsommarkransen i Stockholm. Projektet ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver där låg energianvändning och bra inomhusklimat står i fokus.

Skolbygge med fokus på inomhusklimat och energianvändning
Veidekke har av Nystad Stadsutveckling AB fått i uppdrag att bygga nya Tellus Skola i Liljeholmen/Midsommarkransen i Stockholm. De nya skolbyggnaderna kommer miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver, vilket bland annat innebär bra inomhusklimat med god ventilation för alla elever och lärare, användande av sunda byggmaterial och en låg energianvändning. Bild: TMRW

Projektet är en totalentreprenad i samverkan och beräknas vara färdigställd hösten 2024.

– Vi är glada för ytterligare en byggstart efter rekordsnabb utvecklingsprocess på tre år från projektidé till byggstart och vi bidrar därmed återigen till samhällsutvecklingen. Jag är övertygad om att Veidekke kommer att leverera en fantastisk skolbyggnad till vår hyresgäst, säger Per Ronnevik, vd på Nystad Stadsutveckling AB.

I Veidekkes uppdrag ingår nybyggnation av en skola på fastigheten Herbariet 4 i Liljeholmen/Midsommarkransen på runt 11 500 kvadratmeter BTA. Projektet består av projektering, uppförande och iordningställande av en skolbyggnad för cirka 1000 elever i årskurserna F–9 med tillhörande funktioner, som exempelvis tillagningskök och matsal, slöjdsalar, personalutrymmen, samt mark-och anläggningsarbeten av skolgård, gator, gångvägar och förgårdsmark på omkringliggande områden.

– Vi tackar Nystad för förtroendet som vi kommer att förvalta väl med vårt projektteam av vana skolbyggare, säger Linus Wåhlin, arbetschef Veidekke Bygg Stockholm.

Publicerad 3 januari 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.