Energieffektivisering | 15 aug 2022

Skellefteå kraft investerar i unik lösning för att effektivisera energisystemet

Den 15 juli gick Skellefteå Kraft in som delägare i Emulate, ett företag som utvecklat en unik lösning som förväntas effektivisera energisystemet och bidra till hanteringen av ett förnybart energisystem.

Skellefteå kraft investerar i unik lösning för att effektivisera energisystemet
Med hjälp av Emulates lösning vill Skellefteå Kraft vidareutveckla ett verktyg för att arbeta med efterfrågeflexibiliteten. Målet är att kunna sänka kundernas elkostnader med upp till 50 procent. Foto: Skellefteå kraft

– Övergången till förnybar el som huvudsaklig energikälla är avgörande för en hållbar samhällsomställning. Därför ser vi fram emot att fortsätta bidra till utvecklingen av Emulates plattform som vi tror är en möjliggörare för att nå flexibilitet på riktigt, säger Joachim Nordin, koncernchef på Skellefteå Kraft.

Med hjälp av Emulates lösning vill Skellefteå Kraft vidareutveckla ett verktyg för att arbeta med efterfrågeflexibiliteten. Det innebär att ”samla ihop” energi som inte används för stunden, lagra den via ett ”virtuellt batteri” för att vid behov ladda från batteriet i nästa steg. På så sätt används energisystemet mer effektivt och kan sänka kundernas elkostnader med upp till 50 procent.

– Skellefteå Kraft ligger i absoluta framkant i sitt hållbarhetsarbete och kommet att ge oss den stöttning vi behöver för att göra skillnad internationellt. Jag ser nu fram emot ett fördjupat samarbete i och med att ett innovativt inriktat bolag som Skellefteå Kraft går in som investerare i Emulate, säger Shawn Lamei, VD, Emulate Energy.

Källa: Skellefteå Kraft

Publicerad 15 augusti 2022

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.