Solceller | 21 okt 2022

Skattereduktion för solceller höjs

Regeringen vill höja skattereduktionen för installation av solceller för privatpersoner från 15 till 20 procent. Förslaget föreslås träda i kraft vid årsskiftet.

Skattereduktion för solceller höjs
Ahlsell går in som ägare i Solelgrossisten i början av nästa år. Bolaget ska drivas som en självständig enhet med samma ledning och personal som idag. Foto: Pixabay

Efterfrågan på solceller bör stimuleras ytterligare, anser regeringen. Genom att höja skattereduktionen för solcellsinstallationer från 15 till 20 procent hoppas man kunna bidra till att fler hushåll väljer att installera solceller, vilket i sin tur kan leda till ökad produktion av förnybar el och minskat beroende av fossilbaserad elproduktion. Skattereduktionen avser arbets- och materialkostnader.

Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna har kommit överens om att förslaget ska genomföras. Förslaget föreslås träda i kraft den 1 januari 2023.

Källa: Regeringen

Publicerad 21 oktober 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.