Solceller | 21 okt 2022

Skattereduktion för solceller höjs

Regeringen vill höja skattereduktionen för installation av solceller för privatpersoner från 15 till 20 procent. Förslaget föreslås träda i kraft vid årsskiftet.

Skattereduktion för solceller höjs
Ahlsell går in som ägare i Solelgrossisten i början av nästa år. Bolaget ska drivas som en självständig enhet med samma ledning och personal som idag. Foto: Pixabay

Efterfrågan på solceller bör stimuleras ytterligare, anser regeringen. Genom att höja skattereduktionen för solcellsinstallationer från 15 till 20 procent hoppas man kunna bidra till att fler hushåll väljer att installera solceller, vilket i sin tur kan leda till ökad produktion av förnybar el och minskat beroende av fossilbaserad elproduktion. Skattereduktionen avser arbets- och materialkostnader.

Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna har kommit överens om att förslaget ska genomföras. Förslaget föreslås träda i kraft den 1 januari 2023.

Källa: Regeringen

Publicerad 21 oktober 2022

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.