Digitalisering | 19 maj 2022

Schneider inleder uppkopplingssamarbete

Schneider Electric inleder ett samarbete med techföretaget Tosibox för att koppla upp fastigheter till internet med en välbeprövad och säker IT-lösning. Tosibox erbjuder en lösning som på ett etsäkert och kostnadseffektivt sätt kopplar upp fastigheter till internet för att möjliggöra nya digitala tjänster och funktionslösningar.

Schneider inleder uppkopplingssamarbete
Schneider Electric har inlett samarbete med Tosibox.

– Vi är mycket glada för vårt nära samarbete med Schneider Electric i Sverige och tillsammans har vi en oslagbar lösning att erbjuda kunderna. På bara några minuter kan vi implementera en cybersäker Tosibox ”Plug and Go”-lösning som gör det möjligt att överföra affärskritiska data på ett säkert sätt inom Schneider Electrics ekosystem, säger Kaija Sellman, vd på Tosibox.

Kaija Sellman, vd på Tosibox.

Schneider Electric erbjuder redan idag flera digitala tjänster, som exempel kan nämnas en tjänst där digitala funktions- och prestandakontroller genomförs var femte minut för hela byggnadens automationssystem, som i kombination med AI-tjänster optimerar byggnadens värme, ventilation och energianvändning. Detta bidrar i sin tur till att minska byggnadens klimatpåverkan. I takt med digitaliseringen ökar också kraven på cybersäkerhet.

– Utvecklingen mot hållbara städer och samhällen gör att fastighetsbranschen arbetar med IT-tjänster och digitala lösningar i allt högre grad, och Schneider Electric ligger långt fram i den utvecklingen där vi bland annat erbjuder kunder en ”hostad” lösning för byggnadens automationssystem, säger Henrik Andersson, Digital Offer Services Manager på Schneider Electric Sverige.

– I och med samarbetet med Tosibox skapar vi de bästa förutsättningarna för att skydda byggnadens tekniska system ifrån intrång, skada och yttre åverkan vid uppkoppling via internet, säger Henrik Andersson. Samtidigt skapar vi rätt förutsättningar för digitala tjänster och funktionslösningar, vilket bidrar till ökad hållbarhet, effektivitet och flexibilitet för både fastighetsägaren, verksamheten och för oss inom Schneider Electric, tillägger han.

 

Källa: Tosibox

Publicerad 19 maj 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.