Schneider Electric säkrar klimatet i Victoria Tower

Schneider Electric säkrar klimatet i Victoria Tower

Schneider Electric har fått i uppdrag av byggbolaget Peab att leverera klimat- och belysningssystem till Victoria Tower i Kista.

 

Victoria Tower blir med sina 34 våningar och 120 meter Stockholms näst högsta byggnad, efter Kaknästornet.

Den spektakulära skyskrapan byggs av Peab och kommer bland annat att inhysa kontor, restauranger och ett hotell med 300 rum. Byggarbetet startade i höstas och nu pågår arbetet med våning fyra. Beställare är Arthur Buchardts AB Invest AS och bygget beräknas vara klart 2012.

Schneider Electric ska leverera automationslösningar och system för ventilation, uppvärmning och belysning för att minimera energiåtgången och ge ett stabilt inomhusklimat i fastigheten. Med systemen kan till exempel belysningen styras och regleras automatiskt utifrån faktiska behov vilket ger stora energibesparingar.

I bygget ställs höga krav på att skapa en fastighet med låg energiåtgång och målet är att hotellverksamheten i fastigheten ska Svanen-märkas. Ulf Nordell, arbetschef på Peab för Victoria Tower, menar att ett flertal leverantörer inom fastighetsautomation utvärderades under upphandlingen.

– Schneider Electrics lösningar motsvarade alla våra krav på funktionalitet, driftsäkerhet och energieffektivisering. Systemen är dessutom kompatibla med andra system som ska användas i byggnaden, något som både kommer att underlätta för hyresgästerna och förenkla förvaltningen av fastigheten, säger Ulf Nordell.

För Schneider Electric är uppdraget värt 6,5 miljoner kronor fram till 2012.

– Det är fantastiskt roligt att få vara med i bygget av ett nytt landmärke i Stockholm och ett stort hotell där energifrågorna står högt på agendan. Våra system passar mycket väl för hotellverksamheter som i regel har stora behov av att kunna styra energianvändningen utifrån beläggningsgraden, säger Kristoffer Eldin, affärsutvecklare på Schneider Electric

Skyskrapan, som är ritad av arkitekterna Gert Wingårdh och Karolina Keyzer, byggs med glasfasade och triangelformade fönster som kommer att gnistra när solen skiner. Inspirationen kommer från Charlotte Perellis glittrande mikrofon när hon deltog i melodifestivalen med låten Hero.

Källa: Schneider Electric

Publicerad 26 maj 2010

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.