Schneider Electric lanserar utvärderingsverktyg för energibesparing

Den globala energispecialisten Schneider Electric lanserar SeeTool, ett virtuellt och kostnadsfritt utvärderingsverktyg för att mäta potentiella energibesparingar i byggnader.

 

Genom att mata in uppgifter om de olika rummen i verktyget kan exempelvis konsulter, elektriker, fastighetsägare och arkitekter få en omfattande uträkning av potentiella energibesparingar redan i planeringsfasen av en ny byggnad.

SeeTool levererar en detaljerad resultatrapport som föreslår åtgärder inom områdena belysning, värme/kyla och jalusi-/markisstyrning och jämför energiförbrukningen vid användning av dessa med en konventionell lösning. För ett normalstort kontor kan åtgärderna leda till minskad elanvändning med upp till 60 procent och minskade koldioxidutsläpp med upp till 60 procent. Detta uppnås genom att använda KNX från Schneider Electric. KNX är ett system för modern fastighetsautomation som kombinerar alla byggnadsfunktioner på ett ställe och ser till att exempelvis belysning, värme/kyla och solskydd samverkar.

– Med SeeTool kan elektriker och konsulter svart på vitt visa besparingspotentialen för sina kunder, redan innan de tar ett investeringsbeslut om energieffektiviseringsåtgärder i ett byggprojekt. SeeTool gör det också lättare att välja rätt materiel i varje specifikt fall. Dessutom kan installatören plocka ut färdiga rumslösningar ur verktyget, vilket hjälper till vid programmering och spar tid, säger Fredrik Persson, teknisk produktchef på Schneider Electric.

SeeTool bygger på det europeiska direktivet för energieffektivitet i byggnader, EU Buildings Directive 2002/91/EC. Lösningarna som SeeTool föreslår möjliggör en A-klassificering enligt standarden EN 15 232. SeeTool kan laddas ner kostnadsfritt på länken nedan:
http://www.schneider-electric.se/sites/sweden/sv/kunder/installatorer/mjukvaror-ladda-ned-seetool.page
Källa: Schneider Electric

Publicerad 17 juni 2010

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.