LUNDBOLAN | 17 okt 2020

Sandbäckens startar nytt VS-bolag i Lund

Sandbäckens har etableras ytterligare ett VS-bolag på den svenska installationsmarknaden, Sandbäckens Rör i Lund AB. Till VD för det nystartade bolaget har Stefan Johansson utsetts.
Sandbäckens har inlett ytterligare en intensiv tillväxtperiod. I dag den 5 oktober etableras ytterligare ett VS-bolag på den svenska installationsmarknaden, Sandbäckens Rör i Lund AB. Till VD för det nystartade bolaget har Stefan Johansson utsetts.

– Sandbäcken-koncernen har periodvis under de senaste åren vuxit kraftigt, både genom förvärv och genom organisk tillväxt. Därför valde vi under förra året och inledningsvis under 2020 att fokusera på att utveckla våra befintliga dotterbolag och stödfunktioner i syfte att stå redo när vi nu ska ta nästa steg i vår lönsamma tillväxtresa, säger Mats Åström, Koncernchef.  

Sandbäckens är sedan tidigare etablerad i sydvästra Skåne genom Sandbäckens Rör i Malmö AB. Bolaget etablerades 2015 och har sedan framgångsrikt vuxit under ledning av Berne Göransson och Mattias Göransson som tillträdde som VD i början av 2019. För att ytterligare stärka positionen på marknaden startas nu ett systerbolag, Sandbäckens Rör i Lund AB.  Per den 5 oktober tillträder även Stefan Johansson som VD för det nystartade bolaget Sandbäckens Rör i Lund AB. Stefan kommer närmast från rollen som Projektledare hos Rörmontören Syd i Staffanstorp. Han startade sin karriär som VS-montör tog steget till rollen som Projektledare år 2010 inom dåvarande NVS/Imtech och från 2015 hos Rörmontören Syd.  

– Jag kommer från en riktig rörsläkt, i flera generationer, så jag kan nog säga att jag kan och har en stor och bred erfarenhet från både yrket och branschen. Nu ser jag fram emot att etablera ett nytt och framgångsrikt VS-bolag på marknaden, i nära samarbete med Mattias Göransson och hans team på Sandbäckens Rör i Malmö AB. En förutsättning för att lyckas är att skapa ett vinnande team av duktiga medarbetare och den rekryteringen startar jag omgående, säger Stefan Johansson, VD Sandbäckens Rör i Lund AB.  

Sandbäckens Rör i Lund AB kommer att ingå i Sandbäckens geografiska VS-region Syd, under ledning av regionchef Torbjörn Carlsson. Region Syd omfattar även Sandbäckens VS-bolag i Malmö, Ronneby, Kalmar, Växjö, Vetlanda, Mönsterås, Jönköping och Bjäre/Halmstad.   

– Jag önskar Stefan varmt välkommen till Sandbäckens. Stefan och etableringen av vårt nya bolag är resultatet av vår VD-kampanj som vi genomförde i somras och där vi öppnade dörrarna för erfarna och drivande entreprenörer att starta sitt Sandbäckens-bolag. Nu ser jag fram emot att följa Stefan och hans kommande team i deras utveckling hos oss inom Sandbäckens och jag önskar dem ett stort lycka till, avslutar Mats Åström, Koncernchef.

Publicerad 17 oktober 2020

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.