Fusion | 4 apr

Sandbäckens köper rörsvetsare

Sandbäckens Rör har gjort ytterligare ett förvärv och köpt upp Rörsvets Åke Josefsson AB som kommer att fusioneras in i Sandbäckens Rör i Linköping AB.

Sandbäckens köper rörsvetsare
Jari Grönberg, Sandbäckens och Lars-Åke Josefsson, Rörsvets Åke Josefsson AB som förvärvats och fusioneras in i Sandbäckens. Foto: Sandbäckens

Rörsvets Åke Josefsson AB är verksamt inom rörbranschen med tonvikt inom fjärrvärme och fjärrkylsystem.  Familjeföretaget startades av Åke Josefsson 1972 och under 2003 tog Lars-Åke Josefsson över verksamheten. Bolaget har idag 10 anställda som utgår från Linköping.

– Att bli en del av Sandbäckens koncernen ger oss som nischad aktör i Linköping nya möjligheter att utöka verksamheten, säger Lars-Åke Josefsson, vd Rörsvets Åke Josefsson.

I och med förvärvet utökas Sandbäckens Rör i Linköping med specialistkunskap inom svetsning, anläggningskännedom och rutiner om hur fjärrvärmeprojekt drivs effektivt.

– Genom fusionen kommer Sandbäckens Rör i Linköping att bli en mer komplett rörleverantör säger Jari Grönberg, vd Sandbäckens Rör i Linköping.

 

Källa: Sandbäckens

Publicerad 4 april 2024

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.