Fusion | 4 apr

Sandbäckens köper rörsvetsare

Sandbäckens Rör har gjort ytterligare ett förvärv och köpt upp Rörsvets Åke Josefsson AB som kommer att fusioneras in i Sandbäckens Rör i Linköping AB.

Sandbäckens köper rörsvetsare
Jari Grönberg, Sandbäckens och Lars-Åke Josefsson, Rörsvets Åke Josefsson AB som förvärvats och fusioneras in i Sandbäckens. Foto: Sandbäckens

Rörsvets Åke Josefsson AB är verksamt inom rörbranschen med tonvikt inom fjärrvärme och fjärrkylsystem.  Familjeföretaget startades av Åke Josefsson 1972 och under 2003 tog Lars-Åke Josefsson över verksamheten. Bolaget har idag 10 anställda som utgår från Linköping.

– Att bli en del av Sandbäckens koncernen ger oss som nischad aktör i Linköping nya möjligheter att utöka verksamheten, säger Lars-Åke Josefsson, vd Rörsvets Åke Josefsson.

I och med förvärvet utökas Sandbäckens Rör i Linköping med specialistkunskap inom svetsning, anläggningskännedom och rutiner om hur fjärrvärmeprojekt drivs effektivt.

– Genom fusionen kommer Sandbäckens Rör i Linköping att bli en mer komplett rörleverantör säger Jari Grönberg, vd Sandbäckens Rör i Linköping.

 

Källa: Sandbäckens

Publicerad 4 april 2024

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.