Förvärv | 4 sep 2023

Sandbäckens förvärvar på elsidan

Sandbäckens Group har förvärvat tre elbolag; EVIAB Gruppen AB, Växjö Elmontage AB och El & Projektering Vetlanda AB, som tillsammans omsätter cirka 400 miljoner och har 180 anställda.

Sandbäckens förvärvar på elsidan
Christoffer Järkeborn, koncernchef Sandbäckens och vice vd Nimlas Group. Foto: Håkan Målbäck AB

Sandbäckens planerar att växa kraftigt inom el-segmentet under de närmsta åren med målet inställt på en miljard i omsättning. Förvärvet är i linje med Sandbäckens strategi 5-50-500: 5 miljarder i omsättning, 50 nya bolag och 500 miljoner i resultat.

– Vi är på god väg att bli nästa stora succé inom installationsbranschen. Detta förvärv är ett viktigt steg på vår resa mot 5-50-500 och en kraftig expansion inom el-segmentet, säger Christoffer Järkeborn, koncernchef Sandbäckens och vice vd Nimlas Group.

– Vi har fått ett mycket gott intryck av bolagen och ser fram emot att tillsammans skapa den bästa kulturen för bolagen och deras medarbetare att växa i, tillägger han.

De tre förvärvade företagen kommer att fortsätta bedriva sin verksamhet under sina starka lokala varumärken. De kommer nu också kunna nyttja de fördelar och synergier som följer med att vara en del av en större installationskoncern.

 

Källa: Sandbäckens

Publicerad 4 september 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.