Förvärv | 4 sep

Sandbäckens förvärvar på elsidan

Sandbäckens Group har förvärvat tre elbolag; EVIAB Gruppen AB, Växjö Elmontage AB och El & Projektering Vetlanda AB, som tillsammans omsätter cirka 400 miljoner och har 180 anställda.

Sandbäckens förvärvar på elsidan
Christoffer Järkeborn, koncernchef Sandbäckens och vice vd Nimlas Group. Foto: Håkan Målbäck AB

Sandbäckens planerar att växa kraftigt inom el-segmentet under de närmsta åren med målet inställt på en miljard i omsättning. Förvärvet är i linje med Sandbäckens strategi 5-50-500: 5 miljarder i omsättning, 50 nya bolag och 500 miljoner i resultat.

– Vi är på god väg att bli nästa stora succé inom installationsbranschen. Detta förvärv är ett viktigt steg på vår resa mot 5-50-500 och en kraftig expansion inom el-segmentet, säger Christoffer Järkeborn, koncernchef Sandbäckens och vice vd Nimlas Group.

– Vi har fått ett mycket gott intryck av bolagen och ser fram emot att tillsammans skapa den bästa kulturen för bolagen och deras medarbetare att växa i, tillägger han.

De tre förvärvade företagen kommer att fortsätta bedriva sin verksamhet under sina starka lokala varumärken. De kommer nu också kunna nyttja de fördelar och synergier som följer med att vara en del av en större installationskoncern.

 

Källa: Sandbäckens

Publicerad 4 september 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.