Samarbete | 19 apr 2015

Samarbete om fastighetsteknik

Fem företag gör en gemensam satsning på rikstäckande serviceavtal inom fastighetsteknik

Genom att gå samman och erbjuda serviceavtal i det gemensamma bolaget Near4You ska de fem företagen konkurrera med de stora, etablerade rikstäckande bolagen. Företagen som ingår i satsningen är APS (västra Sverige), Indoor Energy (Mellansverige), Klimat & Automatikkontroll (södra Sverige), TFS (Norrland) samt Ömangruppen (sydöstra Sverige). Tillsammans har företagen kontor på 29 orter i landet.

Near4You är ett samarbete mellan 5 etablerade företag verksamma i samma bransch. Det nya bolaget arbetar uteslutande med rikstäckande avtal inom kyla, värme, ventilation, styr och energi. Samtliga företag som ingår i den nya konstellationen har heltäckande kompetens och ett tydligt fokus på driftoptimering och energieffektivisering. Det som skiljer de 5 företagen åt är var i landet de håller till.

– Vi har valt att samarbeta och på så sätt har vi skapat en helt ny aktör som vågar utmana de största företagen i vår bransch säger Svante Villman sälj- & marknadsansvarig på Near4You.

– I stora bolag finns alltid en risk att arbetet blir tungarbetat och beslutsvägarna långa. Dessutom är det svårt att hålla hög teknisk kompetens på alla orter. Genom vårt samarbete skapar vi ett nytt och attraktivt alternativ. Precis som de stora rikstäckande bolagen kan vi erbjuda geografisk täckning, lokal närvaro hög teknisk kompetens. Samtidigt har vi med oss fördelarna med att vara fem mindre bolag. Vi är engagerade, snabbfotade och har korta beslutsvägar, fortsätter Peter Arvidsson, vd  Ömangruppen AB.

– Vi har byggt upp våra relationer under flera år och hjälpt varandra med avtalsservice och jour för kunder som Preem, Plantagen och McDonalds. Vi har märkt att marknaden har saknat en leverantör med våra gemensamma styrkor. Därför har vi tagit samarbetet ett steg längre och bildat ett gemensamt bolag och skapat ett gemensamt varumärke säger Fredric Buchaus, kundansvarig för rikstäckande avtal.

– Kunderna ska inte märka av att vi i grunden är 5 olika bolag. Vi har gemensamma processer, gemensam felanmälan och kunden får en kontaktperson som ansvarar för hela landet fortsätter Fredric.

De fem bolagen finns kvar som separata företag och fortsätter att bedriva verksamhet lokalt precis som tidigare. Den nya konstellationen är enbart en gemensam satsning för att kunna erbjuda ännu bättre service åt företag som har verksamhet i flera delar av landet.

 

Källa: Indoor Energy

Publicerad 19 april 2015

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.