VARMVATTENBEREDARE | 17 sep 2023

Rostfri beredare

Indol har utökat programmet av varmvattenberedare med inbyggd värmepump. Den nya serie som nu lanseras har beteckningen Indol EcoHeat. Serien omfattar ett flertal olika modeller med tankvolymer på 100–500 liter.

Rostfri beredare
Varmvattenberedare med värmepump.

Utmärkande för Indols hela produktprogram är de möjligheter som värmepumpstekniken ger att kraftigt sänka energikostnaderna, meddelar företaget med bas i Täby. ”Jämfört med konventionella varmvattenberedare försedda med elpatron handlar det om årliga besparingar på flera tusen kronor för en familj som bor i villa.”

Genom att ta tillvara överskottsvärmen i ett hus kan Indols varmvattenberedare värma varmvattnet till en sjättedel av kostnaden jämfört med varmvattenberedare utan värmepump. Dessutom kan varmvattenberedarna kombineras med bergvärmeinstallationer och luft/vatten-värmepumpar.

Källa: indol.se

Publicerad 17 september 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.