NORRKÖPINGSBYGGE | 7 apr 2018

​Rörproduktion utför VS-installationer i Kopparhusen i Norrköping

Rörproduktion, en del av Sandbäcken-koncernen, har erhållit förtroendet att utföra samtliga VS-installationer i samband med byggandet av det spektakulära kvarteret Kopparhusen i Norrköping.  Förtroendet sker genom en samverkansentreprenad med SEFAB, Klövern och Hyresbostäder.

– Vi är stolta över förtroendet från SEFAB, Klövern och Hyresbostäder och att få vara en del av att skapa detta nya och spännande stadskvarter. Arbetet är redan igång och genomförs med stort fokus på kostnadseffektiva och smarta lösningar, utan större miljöpåverkan, säger Robert Eriksson, VD, Rörproduktion i Norrköping AB. 

Kopparhusen blir det nya landmärket i Norrköpings industrilandskap. Från att ha varit en parkeringsplats, förvandlas nu området till en trygg och levande stadsmiljö. Kvarteret kommer genom sina tre byggnader att tillsammans bilda en mötesplats för såväl boende som studenter och näringsliv.

– Vårt uppdrag är att utföra VS-installationerna i samtliga tre byggnader. Det första huset omfattar bland annat kontor på 4 500 m2 med tillhörande restaurang, café och ett 1 500 m2 stort garage. De två andra husen omfattar 43 hyreslägenheter och studentlägenheter med cirka 114 bäddar. Vi kommer även utföra VS-installationerna i ytterligare en restaurang som kommer att byggas i anslutning till bostäderna, säger Robert. 

Kopparhusen är projekterade för att klara kraven enligt Sweden Green Councils klassificering Miljöbyggnad Silver och kommer att stå färdigställda i mars 2020.

 

Källa: Rörproduktion

Publicerad 7 april 2018

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.