RÖRDATABAS | 27 aug 2018

Rörgrossisterna uppdaterar klassiskt rörsortiment

Trots att produktutvecklingen i VVS-branschen är snabb så används fortfarande det ”klassiska rörsortimentet” med gängrör, aducerade rördelar och liknande med jämna mellanrum. Dessa produkter har hängt med sedan långt innan VVS-grossisterna på 1940-talet införde den gemensamma produktkatalogen, som numera i modern form går under namnet RSK-databasen.
Men även om de gamla rördelarna ser likadana ut som förr, så har den digitala informationen om dem inte hängt med. Detta har Svenska Rörgrossistföreningen VVS (RGF) uppmärksammat, som är innehavare av dessa RSK-nummer, och därför har de nu startat upp ett projekt för åtgärda bristerna.

Åtgärderna, som utförs av Branschkonsult.se, består i att uppdatera över 2 000 RSK-nummer med digital information. Kompletteringen omfattar ETIM-data, utökade beskrivningar, enhetliga bilder och annan relevant information. Allt för att underlätta för hela VVS-branschen när det gäller att få korrekt och kvalitetssäkrad information från RSK-databasen. Den uppdaterade informationen kommer succesivt under höst och vinter 2018 att läggas in i RSK-databasen av Branschkonsult.se.

Fotnot:
ETIM står för ”European Technical Information Model”. Det är en internationell standard som innefattar tekniska specifikationer och egenskapsdefinitioner för produkter inom VVS, el, bygg och skeppsbyggnad. För närvarande tillämpas modellen i ett 15-tal länder.

Publicerad 27 augusti 2018

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.