Energieffektivisering | 7 jul 2022

Rikshem gör storsatsning inom energieffektivisering

Rikshem, som är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag, gör nu en storsatsning inom energieffektivisering för att minska sin miljöpåverkan.

Rikshem gör storsatsning inom energieffektivisering
Rikshem gör en storsatsning på energieffektivisering av sina fastigheter.

Rikshem har därför tecknat ett nytt ramavtal med Enstar avseende energientreprenader. Avtalet löper över minst två år och syftar till att möjliggöra en smidig, effektiv och genomarbetad process för energientreprenader.

– Vi på Rikshem har valt att teckna ramavtal för energientreprenader för att kunna hålla ett högt tempo i energiinvesteringar. Rikshem har ambitiösa energimål och en tydlig färdplan. Med det här ramavtalet kan vi hålla ett högre tempo och hög kvalitet i projekten för bästa resultat för oss och våra hyresgäster, säger Daniel Östman, energi- och teknikansvarig i Mälardalen på Rikshem AB.

Enstar har i dagsläget färdigställt åtta energientreprenader och har fyra pågående energientreprenader tillsammans med Rikshem.

– Det är väldigt roligt att vårt samarbete med Rikshem utvecklats till detta ramavtal. Vi ser framemot ett fortsatt fördjupat samarbete där vi tillsammans ställer om deras fastigheter till gröna och hållbara, säger Martin Rettig, vice vd, Enstar AB.

Källa: Enstar

Publicerad 7 juli 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.