Reservkraft | 10 maj 2023

Reservkraft med solcellsfunktion

Smart Hybrid Power Solution är en ny typ av hybrid reservkraftslösning som kombinerar batteridrift med ett traditionellt reservkraftsaggregat för en mer energieffektiv drift.

Reservkraft med solcellsfunktion
Coromatic lanserar idag en helt ny typ av hybrid reservkraftslösning som kombinerar batteridrift med ett traditionellt reservkraftsaggregat för en mer energieffektiv drift. Foto: Coromatic

Smart Hybrid Power Solution, från Coromatic, är utrustad med ett batteri som är den primära energikällan vid kortare avbrott och vid låga laster. På så sätt behöver inte reservkraftsaggregatet gå igång varje gång något händer, utan istället nyttjas batteriets kapacitet. När väl reservkraftsaggregatet startar kan verkningsgraden optimeras då överbliven effekt kan tas omhand av batterilagret. På detta sätt kan driften av aggregatet både minimeras och optimeras.

– Intresset för reservkraft är generellt sett väldigt stort just nu och många investerar i nya anläggningar mot bakgrund av hotet om elbrist. Med den här hybridlösningen säkrar man både verksamhetens drift och kan dessutom bidra till att kapa topparna i elnätet genom att nyttja batteridriften, säger Robin Carlsson, Head of Critical Power.

Batteriet kan dessutom med fördel anslutas till en solcellsanläggning och på så sätt lagra dess överskottsenergi.

Coromatic, den ledande leverantören av verksamhetskritisk infrastruktur för säker kraftförsörjning och datakommunikation, lanserar idag en helt ny typ av hybrid reservkraftslösning som kombinerar batteridrift med ett traditionellt reservkraftsaggregat för en mer energieffektiv drift.

– Vi har egentligen använt två beprövade tekniker där vi kombinerar ett batteri med ett reservkraftsaggregat och får på så sätt en optimal lösning som ger både smidigare och mer energieffektiv drift, säger Robin Carlsson.

Smart Hybrid Power Solution kan fås med batterikapacitet från 20 kW upp till flera Megawatt.

Källa: Coromatic

Publicerad 10 maj 2023

På nytt jobb

Anna Cornander har utsetts till produktchef för hållbar fjärrvärme hos Eon, Malmö. Hon kommer från Rise.
Ann Wingård har utsetts till försäljningschef på Indoor Energy, Solna. Hon kommer från Coromatic.
Christopher Peralta har anställts som energicontroller hos Enstar AB, Stockholm. Han kommer från annan bransch. Abiel Tesfamhret har anställts som energikontroller. Han kommer från Knivsta kommunfastigheter och bostäder.
Daniel Serell har utnämnts till vd för Sandbäckens rör i Kalmar AB där han tidigare var projektledare.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.