Renoveringsprojekt med energieffektivisering i fokus

När HSB Granitens bostadsområde i Kalmar renoveras ligger fokus på energieffektivisering. Calmarsunds VVS har fått uppdraget som totalentreprenör i två etapper. Elovent är underentreprenör.

Renoveringsprojekt med energieffektivisering i fokus
I projektet ingår kompletta VVS-installationer, bland annat ventilationssystem, värmepumpar och fjärrvärmecentral för produktion av värme och varmvatten. I uppdraget ingår även installation av rörledningar för värme via nya radiatorer och samt elinstallationer. Foto: Shutterstock

Bostadsområdet HSB Graniten är ett äldre miljonprojektsområde med cirka 230 lägenheter med stort behov av renovering och energieffektivisering. Calmarsunds VVS har fått uppdraget som totalentreprenör för projektering och installationer av VS, ventilation, el, styr- och reglerteknik, byggnation och markarbeten.

Uppdraget är ett partneringprojekt och ska utföras åt HSB Sydost med ett totalt ordervärde om cirka 50 miljoner kronor för Instalco.

– Det här är ett tydligt exempel på ett energieffektiviseringprojekt som det verkligen finns stort behov av. I ett sådant här partneringprojekt har vi möjlighet att föreslå och installera de mest energibesparande systemen åt kunden. Som totalentreprenör innebär det en stor utmaning med planering och samordning, särskilt som det är en kort tidsplan för hela projektet, säger Niclas Moberg, vd på Calmarsunds VVS.

I projektet ingår kompletta VVS-installationer, bland annat ventilationssystem, värmepumpar och fjärrvärmecentral för produktion av värme och varmvatten. I uppdraget ingår även installation av rörledningar för värme via nya radiatorer och samt elinstallationer.

Ambitionen är att projektet ska certifieras som ett Hållbarhetsklassat Instalcoprojekt.

Källa: Instalco

Publicerad 21 mars 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.