Systematiskt | 8 mar

Renoveringar lyfter skolor i Upplands Väsby

Upplands Väsby kommun har under de senaste åren ökat antalet underhållsarbeten på skolor jämfört med tidigare år. Nu ser kommunen att kostnaderna för skador orsakade av eftersatt underhåll minskar.

Renoveringar lyfter skolor i Upplands Väsby
Samtliga kommunala skolor i Upplands Väsby ska få duschbås installerade. Foto: Istockhpoto

Samtliga kommunala skolor i Upplands Väsby ska få duschbås installerade så att elever kan välja att duscha enskilt. Åtgärden är en av flera satsningar under senare år för att höja kvaliteten på kommunens skolfastigheter.

Faihaa Yaqub, Upplands Väsby. Foto: Upplands Väsby kommun

– Genom ett proaktivt arbete förlänger vi livslängden på kommunens fastigheter och undviker onödiga kostnader, säger kommunens fastighetschef Faihaa Yaqub.

Under förra året prioriterades främst ytskikt i lokaler med kommunala skolor, förskolor och sociala boenden. Under de kommande tre åren planeras en satsning på kommunala fastigheter byggda på 1970- och 80-talet. Då väntar åtgärder för att förbättra värme, ventilation, el, vatten och avloppssystem.

Publicerad 8 mars 2024

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.