Kylteknik | 10 nov

Renoverade kompressorer är framtiden för livsmedelsbranschen

Labkyl och Kompressorteknik har inlett ett samarbete för ekonomiskt och miljömässigt hållbara lösningar för livsmedelsbranschen genom renovering av kompressorer.

Renoverade kompressorer är framtiden för livsmedelsbranschen
Patrik Larsson, vd på Labkyl, vill tillsammans med Kompressorteknik göra renoverade kompressorer till en standardlösning för livsmedelsbranschen. Foto: Kompressorteknik

Renovering av kompressorer innebär flera fördelar för kunderna och branschen som helhet. Först och främst kan företagen spara pengar och hålla nere sina kostnader. För det andra är det en miljömässigt hållbar lösning. Genom att undvika produktionen av nya komponenter minskar man resursförbrukningen och minskar avfallet.

Labkyls vd Patrik Larsson ser fram emot att utveckla samarbetet med Kompressorteknik och göra renoverade kompressorer till en standardlösning inom livsmedelsbranschen.

– Med många befintliga anläggningar som snart behöver renoveras för att förbättra energiprestanda och undvika driftstopp finns det en betydande efterfrågan på renoverade kompressorer, säger han.

Dessutom är tillgången på reservdelar till CO2-kompressorer ofta lång, idag mellan tio och femton veckor.

– Det är en utmaning vi och våra kunder har just nu. Genom samarbetet med Kompressorteknik kan vi erbjuda snabb tillgång till renoverade kompressorer och reservdelar, vilket minskar driftstopp och säkerställer en kontinuerlig kylning av livsmedelsprodukter, säger Patrik Larsson.

Källa: Kompressorteknik

Publicerad 10 november 2023

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.