Renoverade kompressorer är framtiden för livsmedelsbranschen
Labkyl och Kompressorteknik har inlett ett samarbete för ekonomiskt och miljömässigt hållbara lösningar för livsmedelsbranschen genom renovering av kompressorer.
Renovering av kompressorer innebär flera fördelar för kunderna och branschen som helhet. Först och främst kan företagen spara pengar och hålla nere sina kostnader. För det andra är det en miljömässigt hållbar lösning. Genom att undvika produktionen av nya komponenter minskar man resursförbrukningen och minskar avfallet.
Labkyls vd Patrik Larsson ser fram emot att utveckla samarbetet med Kompressorteknik och göra renoverade kompressorer till en standardlösning inom livsmedelsbranschen.
– Med många befintliga anläggningar som snart behöver renoveras för att förbättra energiprestanda och undvika driftstopp finns det en betydande efterfrågan på renoverade kompressorer, säger han.
Dessutom är tillgången på reservdelar till CO2-kompressorer ofta lång, idag mellan tio och femton veckor.
– Det är en utmaning vi och våra kunder har just nu. Genom samarbetet med Kompressorteknik kan vi erbjuda snabb tillgång till renoverade kompressorer och reservdelar, vilket minskar driftstopp och säkerställer en kontinuerlig kylning av livsmedelsprodukter, säger Patrik Larsson.
Källa: Kompressorteknik