Marknad | 4 jul 2022

Rekord för femte året i rad

Enstar, som erbjuder fastighetsägare kostnadseffektiva och hållbara systemlösningar för värme, kyla och el med fokus på förnybar energi, har för femte året i rad gjort ett rekordår.

Rekord för femte året i rad
Enstar har skrivit kontrakt för energientreprenad med Brf Tanto. För femte året i år gör Enstar ett rekordresultat.

– Under 2021 har Enstar fortsatt haft en stabil tillväxt. Bolaget har också flyttat till ett nytt större kontor för att skapa förutsättning för vidare expansion. Trots att pågående pandemi påverkar stort gör bolaget ett rekordår för femte året i rad, säger John von Wowern, vd på Enstar AB.

Det visar att vi har en stark kultur och kompetent organisation. Tillsammans med våra partners och kunder fortsätter vi att ta en större och starkare position på marknaden

Enstar har under året haft 35 aktiva energientreprenader. 20 har slutförts och 15 nya har börjats. Organisationen har dessutom vuxit och energiförvaltningsavtalen har utökats.

En av de senaste energientreprenaderna som Enstar skrivit kontrakt för är Brf Tanto som startade i april i år och beräknas vara klart i januari 2023. Kontraktet innefattar fem system för frånluftsåtervinning, så kallade FX-system och ska installeras under 2022. Systemen nyttjar energin ur frånluftsventilationen för att producera värme. Det totala behovet av köpt energi för värme och varmvatten beräknas minska med med omkring 50 procent. Värmepumparna beräknas stå för runt 70 procent av det årliga energibehovet, resterande del kommer från fjärrvärme.

Enstar arbetar utifrån ett helhetsperspektiv med alltifrån rådgivning och analys kring energieffektivisering till design och implementation av systemlösningar inom värmepumpsteknik, geoenergi, solenergi och anläggningsdrift och optimerar fastigheternas effekt- och energianvändning med hjälp av modern teknik och digitala lösningar. Fastighetsägare erbjuds flexibla lösningar där geoenergisystem, FX-system och solcellsanläggningar integreras och anpassas till fastighetens storlek och energibehov.

Källa: Enstar

Publicerad 4 juli 2022

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.