NORGEKÖP | 12 nov 2021

Rejlers förvärvar norsk VVS-konsult

Rejlers förvärvar det norska konsultföretaget Andresen, Jacobsen & Løyning AS (AJL). AJL är välkänt för sin kompetens inom projektering av VVS-anläggningar. Genom förvärvet kommer Rejlers och AJL tillsammans att kunna tillhandahålla tvärvetenskapliga tjänster inom el och VVS vid sidan av fullständiga och omfattande energi- och ITB-leveranser (Integrerade Tekniska Bygginstallationer).   

– Det är en stor glädje för oss att få med AJL i laget, och det går helt i linje med vår tillväxtstrategi om att växa både organiskt och via förvärv. AJL kompletterar oss mycket väl, säger Petter Arnesen, vd för Rejlers Norge.

AJL tillhandahåller projekteringstjänster för alla typer av VVS-anläggningar, inklusive förstudier, samarbete i projekteringsgrupp, upprättande av upphandlingsdokument, kontraktering och implementering samt uppföljning under byggfasen. AJL har också ett s.k. centralt godkännande för samtliga relevanta områden inom VVS.

Företaget har dessutom särskild kompetens inom energivärdering och -ekonomisering, komplexa restaureringsprojekt, teknisk byggledning och projektledning samt tillståndskontroller.

– Rejlers har imponerat på oss. De har en bred fackkompetens, och med experter över hela Norden har de muskler att ta sig an stora projekt. Tillsammans får vi en tyngd inom el och VVS som blir mycket spännande. Dessutom har Rejlers en företagskultur som vi ser fram emot att bli en del av, säger Morten Løyning, partner och verksamhetschef i AJL.

AJL grundades 2005 av Thor Andresen, Morten Jacobsen och Morten Løyning. Företaget har uppvisat en jämn och lönsam tillväxt under många år och sysselsätter nu 15 anställda. AJL kommer under 2021 att omsätta cirka 30 miljoner norska kronor med god lönsamhet.

Källa: Rejlers

Publicerad 12 november 2021

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.