Förvärv | 18 aug 2022

Recap växer med ”smart” förvärv

Recap Energy AB lanserar ett nytt affärsområde, Recap Power, och offentliggör samtidigt förvärvet av ”Smart Energy”-specialisten Tvinn, Thyni & Viketoft Innovation AB.

Recap växer med ”smart” förvärv
Recap Energy AB offentliggör förvärvet av Thyni & Viketoft Innovation AB (Tvinn) som ytterligare stärker Recaps erbjudande av Energy as a Service (EaaS) och Battery as a Service (BaaS). Bild: Recap Energy

– Förvärvet av Tvinn stärker Recaps tjänster och vårt åtagande att erbjuda lösningar på den akuta kapacitetsbristen i Sverige och andra länder. Tillsammans med Tvinn har Recap en unik kombination av teknisk, kommersiell och finansiell kompetens som gör att vi kan erbjuda optimerade energilösningar till energibolag, industrier, fastighetsbolag, transportoperatörer och offentlig verksamhet med flexibel finansiering, säger Marco Berggren, grundare och vd på Recap Energy.

Recap Energy är ett svenskt företag som tillhandahåller flexibla, skräddarsydda och helfinansierade lösningar för förnyelsebar energiproduktion och energilagring. Utöver Sverige är Recap verksamt i Spanien, Portugal, Colombia, Brasilien och Indien.

Tvinn erbjuder smart energistyrning, smart laddning samt aggregatortjänster som skapar ekonomiska och miljömässiga värden för fastighetsägare, transportoperatörer, energibolag och produktionsindustrin genom att hantera effekttoppar, sänka energikostnader och skapa nya intäktsströmmar från flex och stödtjänstmarknader.

Tvinn kommer att fortsätta sin nuvarande verksamhet som ett dotterbolag i Recapkoncernen och leverera tjänster inom smart energistyrning och optimering, smart laddning samt flexibilitet och aggregatortjänster.
Tvinns kunskap och erfarenhet av design och utveckling av robusta, säkra och smarta energistyrningssystem kommer att stärka Recaps nya affärsområde Battery as a Service (BaaS), där kunden endast betalar för den kapacitet de utnyttjar från ett energilager. BaaS kommer att hjälpa kunder att minska problem med effekttoppar och erbjuder UPS-tjänster utan att kunden behöver stå för några egna investeringar i batterier.

Källa: Recap Energy

Publicerad 18 augusti 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.