Förvärv | 18 aug 2022

Recap växer med ”smart” förvärv

Recap Energy AB lanserar ett nytt affärsområde, Recap Power, och offentliggör samtidigt förvärvet av ”Smart Energy”-specialisten Tvinn, Thyni & Viketoft Innovation AB.

Recap växer med ”smart” förvärv
Recap Energy AB offentliggör förvärvet av Thyni & Viketoft Innovation AB (Tvinn) som ytterligare stärker Recaps erbjudande av Energy as a Service (EaaS) och Battery as a Service (BaaS). Bild: Recap Energy

– Förvärvet av Tvinn stärker Recaps tjänster och vårt åtagande att erbjuda lösningar på den akuta kapacitetsbristen i Sverige och andra länder. Tillsammans med Tvinn har Recap en unik kombination av teknisk, kommersiell och finansiell kompetens som gör att vi kan erbjuda optimerade energilösningar till energibolag, industrier, fastighetsbolag, transportoperatörer och offentlig verksamhet med flexibel finansiering, säger Marco Berggren, grundare och vd på Recap Energy.

Recap Energy är ett svenskt företag som tillhandahåller flexibla, skräddarsydda och helfinansierade lösningar för förnyelsebar energiproduktion och energilagring. Utöver Sverige är Recap verksamt i Spanien, Portugal, Colombia, Brasilien och Indien.

Tvinn erbjuder smart energistyrning, smart laddning samt aggregatortjänster som skapar ekonomiska och miljömässiga värden för fastighetsägare, transportoperatörer, energibolag och produktionsindustrin genom att hantera effekttoppar, sänka energikostnader och skapa nya intäktsströmmar från flex och stödtjänstmarknader.

Tvinn kommer att fortsätta sin nuvarande verksamhet som ett dotterbolag i Recapkoncernen och leverera tjänster inom smart energistyrning och optimering, smart laddning samt flexibilitet och aggregatortjänster.
Tvinns kunskap och erfarenhet av design och utveckling av robusta, säkra och smarta energistyrningssystem kommer att stärka Recaps nya affärsområde Battery as a Service (BaaS), där kunden endast betalar för den kapacitet de utnyttjar från ett energilager. BaaS kommer att hjälpa kunder att minska problem med effekttoppar och erbjuder UPS-tjänster utan att kunden behöver stå för några egna investeringar i batterier.

Källa: Recap Energy

Publicerad 18 augusti 2022

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.