Förvärv | 22 aug 2022

Raksystems köper läckagespecialist

Raksystems Group har siktet inställt på att bli Europas ledande företag inom hållbara fastighetstjänster. Företaget har nyligen förvärvat Aquademica, som specialiserat sig på läcksökning, fuktutredning, luktutredning, inomhusmiljö och termografi.

Raksystems köper läckagespecialist
Genom förvärvet kan vi nu etablera en starkare position på marknaden till våra kunder inom svenska bygg- och fastighetsbolag och samtidigt utveckla vårt utbud av hållbarhetstjänster till privatkunder, säger Örjan Kjellström, Raksystems Sverigechef.
Jan Andtback, grundare Aquademica.

Årligen anlitas Aquademicas experter i omkring 1 500 projekt, varav en betydande andel är på uppdrag av kunder som Skanska, NCC och Vattenfall. Med kontor på åtta orter runt om i Sverige levererar Aquademica tjänster till privatkunder, fastighetsbolag, försäkringsbolag och andra företag inom fastighetssektorn. Bolaget har funnits sedan 2005 och sysselsätter omkring 30 personer.

– Genom detta förvärv får vi en ypperlig möjlighet att stärka vårt erbjudande med hjälp av ett bolag som fokuserar på hållbar fastighetsutveckling. Med Raksystems, som är ett etablerat och snabbväxande bolag med gott renommé, kommer vi kunna erbjuda våra kunder betydligt fler varierande tjänster samtidigt som det skapar nya spännande karriärmöjligheter för våra anställda, säger Aquademica AB:s grundare Björn Harling och Jan Andtback.

Björn Harling, grundare, Aquademica.

Med förvärvet ökar Raksystems Group sin beräknade omsättning till 90 miljoner euro med totalt 730 experter verksamma i Finland och Sverige.

– Aquademicas läcksökning- och fuktutredningstjänster är ett idealt komplement som ytterligare förstärker vår hållbarhetsdivision där Raksystems Dry-IT och Monomeet är verksamma sedan tidigare förvärv. Med Aquademicas expertis kan vi nu etablera en starkare position på marknaden till våra kunder inom svenska bygg- och fastighetsbolag och samtidigt utveckla vårt utbud av hållbarhetstjänster till privatkunder, säger Raksystems Sverigechef Örjan Kjellström.

Källa: Raksystems

Publicerad 22 augusti 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.